altmann.blogg.se

- dreams don't work out unless you do -

krämigt mirakel

Kategori: Skönhet



I min senaste Glossybox jag fick hem så överraskades jag med en nagelbandskräm, lite skeptisk när det kommer till sånt men denna lilla rackaren gjorde sitt mirakel, och herrans jösses vad underbart gott den luktar! Helt klart en favorit i min sminkväska! Burt's Bees-produkter kan man köpa på deras hemsida iloveburt.se där dem har ett helt utbud med underbara produkter jag vill bara naffsa på. Annars har ni återförsäljarna eleven.se och kicks.se. Burt's Bee Lemon Butter Culticle Cream kostar 79:-

Klockrent!

Kategori: Fritid



När jag ryckte in i lumpen, höstterminen 2010, så kunde man glömma att kunna klara sig där utan en klocka. Tiden var allt, vare sig om det var dötid eller inte. Så jag traskade in på Clas Ohlson och köpte mig en klockan för under en hundralapp. Sen än idag går klockan trots dess stridsskador och stryk den fått! Men den silvriga färgen har börjat flagna bort och ser bara allmänt taskigt sliten ut. Så nu har man pimpat den med underbar nagellack och passar perfekt nu när man inte äger en mobil längre (den dog igår). Tänk vad man kan göra med bara lite nagellack - kreativt!

Såhär såg klockan ut när jag köpt den, tyvärr var jag för ivrig att måla den innan jag hann ta före och efterbild :(




 

Gör om, gör rätt!

Kategori: Träning och Hälsa




Försöker hålla motivationen uppe, det kommer gå bra, det är bara en av alla hindren jag får ta för att inte har varit aktiv när jag var yngre. Det är dags för rehabilitering nummer 2 - axlar. 
Träffade på PT:n på gymmet idag och fick det konstaterat att min vänster axel har skjutit sig framåt, det är därför den knäcker och gör ont sen i torsdags. Så bort med alla "press"-övningar med stång och in med rehabiliteringsövningar.. men först, vila.
En aning irriterad och ledsen är man, men det är så läget är och det är bara bita ihop och ta sig igenom denna fas. Detta ska inte göra en svagare, utan starkare än någonsin! Det är nu den riktiga utmaningen börjar, kör bara kör!
 
 
 
 
 

Smarriga Äppelchips

Kategori: Träning och Hälsa



Satt och åt frukost och stirrade intensivt på åldersträcken som började lirka fram ur äpplena som satt i fruktskålen. Kändes dumt att ta och slänga dem, men vet att ingen kommer äta upp dem heller. Så kom jag på att en natt, när John Blund glömde besöka mig, så hittade jag ett recept på instagram om Äppelchips med kanel. Det självklara svaret blev ju genast att ta fram receptet och börja krigsplacera sig i köket. Nästan skrattretande hur enkelt och förvånansvärt gott det var! 


1. Skölj äpplena och skär dem i 4 klyftor. 
2. Skär ur kärnhusen och ta fram osthyveln och börja hyvla, akta fingrarna!
3. Sätt ugnen på 150C.
4. Ta en plåt och lägg skivorna på bakplåtspapper, strö över med kanel.
5. In i ugnen i ca 15-20 minuter, ta ut och låt dem vila på plåten.
6. Ät och njut!
 
 
 
 

Cravings - Better bodies

Kategori: Träning och Hälsa

Gymfreak som jag gått och blivit har helt och hållit föllt för Better Bodies urläckra sortiment! Men fy vad det svider i plånboken. Jag får börja med att äga ett par dragrem från dem istället, prestrerar inte lika bra utan dem, så blir att införskaffa sig ett par sådana. Annars en vacker dag så kommer jag få äga ett par långa tights, shorts, munkjackan och sport-bh:n!

Tips att hålla ens motivation uppe är att införskaffa sig nya träningskläder! Det håller min motivation uppe iallafall!

Ekar plånboken? Inga problem! H&M har sportskläder för rimliga priser och bra kvalité!
 
 
 

                                                         'The moment you're ready to quit is usually
                                                       the moment right before the miracle happens.
                                                                                        Don't give up!'


 
 
 
 

Working on it

Kategori: Träning och Hälsa

Nu när träningen har tagit sin fart så har måltiderna också följt med. En av mina mål är att gå upp i vikt, har länge velat det men visste inte hur. Jag tyckte jag åt mycket innan, men det gjorde jag verkligen inte! Fanns månader där jag till och med hade ersatt godis mot måltider. Det var hemskt! Men nu försöker jag verkligen hitta en sund livsstil med massor av motivation, härliga människor och stark vilja! 

Dessa bilder är bara en del av det jag klämt ner under 3 dagar!

Egengjord Träningsdagbok

Kategori: Träning och Hälsa



Tänkte inte göra samma misstag som många gjort, nämligen hålla en träningsdagbok så man kan bläddra tillbaka om några veckor och se ens utveckling! Men nästa gång köper jag en färdigskriven logg, för detta tar på tok för lång tid att göra själv! Här snackar vi om 200 sidor som jag fyller i. Så lär er av ens misstag, köp er en färdiggjord istället. Fitnessguru har en riktig läcker Workout Log för 149:- + frak. Annars har ni en billigare på Adlibris för endast 111:- 
Men för er som har tålamod och inget liv, som jag, så kan ni gå inom Lagerhaus och köpa en för ynka 39:-


                 Fitnessförlagets träningsdagbok
Fitnessguru.se                                                                                  Adlibris.se

Blod, svett och tårar

Kategori: Träning och Hälsa



Denna veckan har det varit en riktig kick-ass på gymmet! En ordentlig axelpass i tisdag, brutal 2 timmar benpass i onsdags och en killer armpass i torsdags tillsammans med Christoffer. Jag och han körde verkligen skiten ur mig, men lugnt jag såg till att han också slet som ett djur.
I onsdags såg min personliga tränare, Alexander, till att jag körde ut det sista krafterna man hade kvar genom att köra utfallssteg med (12kgx2) hantlar, 12 steg genom gymmet x 6 set. Då ville jag verkligen bara gå och dö. Jag blev tårögd, slutkörd och tillslut var det nästan som att höra Jillian och Bob, från Biggest Loser, i bakhuvudet, skrika på en. Jösses, men fan vad gott det kändes när man vart klar!!

Men nu har man åkt på något igen, halsen är krasslig och tappar både rösten och matlusten. Vill bara dra täcket över huvudet och komma fram när jag blivit frisk igen så jag kan köra järnet på gymmet igen! 

Fiberrik Frukost

Kategori: Träning och Hälsa



Fiberrik frukost frukost för min del, havregrynsgröt med torkade frukter och nötter/frön, en skål med fruktsallad och grönt jasmine the med rosenknoppar. Välbefinnande frukost som jag börjat med.

Havregrynsgröt:

1. 
Lägg havregrynen i blöt under natten
2. Häll över det i kastrull tillsammans med 1 dl mjölk och smaksätt
efter eget tycke med salt. Låt koka lite lätt i 2 minuter.
3. Häll över i en tallrik/skål och låt gröten vila någon minut.
4. Har användt mig av torkade berberis, aprikos och russin. Hasselnötter och pumpakärnor.

Fruktsallad:
I det hade jag äpplen, päron, apelsiner, persika, ananas och banan!

The:
- Clippers grönt jasmine the (antioxidant)
- Rosenknoppar (bra för hyn)