altmann.blogg.se

- dreams don't work out unless you do -

Rebellina goes luffare

Kategori: Fritid


Moster kom in och började storgarva åt min lösning av sovplats i hennes lilla 1:a.

Senast jag lyckades somna på golv/mark var när man låg i lumpen, men lyckades att hamna på golvet igår kväll. Behövde en sovplats i stan och moster maffia erbjöd sitt fina kök att sova i. Tyvärr madrassen jag skulle låna hade möglat så fick ta fram mina luffarskills och lösa problemet på egen hand och lyckades! Trots omständigheterna så fick jag lite sömn för att ta mig upp, slänga i mig en kopp kaffe och sedan iväg och brumma med Ahlbäcks trafikskola. Får ju inte glömma att idag var det inte bara min första rondell jag körde igenom utan fick även för första gången blåsa. Tydligen något alkolås på bilen när den stått för länge. ><


All the way with Ahlbäcks

Kategori: Fritid

Nu är all min fokus på körningen. Vänner och familj har tjatat och nu börjar även bli ett problem att hitta jobb, jösses! Jag skrev in mig detta året i januari och hade min första körning den 9:e april och kört 6 gånger sammanlagt - SEX GÅNGER!! Så sjukt stolt att man lyckats ta sig så långt och snabbt med körningen. Mamma brukar berätta om de gånger vi varit på nöjespark och jag fått köra elbilar/krockbilar. Min bror körde in i allt och alla, min yngsta kusin hade vridit på ratten på tok för mycket och snurrade bara runt och runt och runt. Så kommer jag där och slinker emellan allihopa. Tyckte det var roligare än att krocka med alla. Nåja!
Idag så var det min sjätte gång och då skulle det vara dags för mig att köra från stan för första gången. Gick ju bra tills jag fick motorstopp två gånger vid grönt ljus, rullade iväg efter andra gången det blev grönt! Körde på gamla E6:an mot stenhuggeriet/kvibille och därefter till flygstaden till äventyrslandet och sedan tillbaka till city. Gick ju hur bra som helst, börjar bli bättre på att växla snabbare emellan och fått köra i en rondell för första gånger. Faktiskt riktigt stolt för att inte ha kört något hemma alls. 👍👏 Så nu är det dags att ta fram boken, känns som detta kommer gå på nolltid!

 

Budapest all the way

Kategori: Fritid




Då är man tillbaka till Sverige efter en underbar resa hem till Ungern. Man har fått äta gott, upplevt en massor och gått mängder. Man längtar redan tillbaka och planerar redan min nästa resa dit! 
Första dagen i huvudstaden blev vi upphämtade av min barndomskompis Eva och hennes sambo. Pojken min och jag installerade oss snabbt in på vårt rum och sedan var det dags att dra sig ut igen. Det var varmt, klibbigt och kvavt, men lika glada var vi ändå! För att mätta våra magar så fick det bli Vapiano, därefter direkt till Spar-affären för att köpa på oss öl och sätta oss upp på berget som blickar över hela pest-sidan. Tyvärr fick vi knappt suga in denna vackra utsickt då det började åska och mullra, därefter verkligen ösregna!! Vi blev totalt nerdränkta, var som om något kastat in oss i en bassäng. Skrattade så att tårarna rann, verkligen som en smäll på käften "Välkommen till Budapest". Vi velade ett tag under ett träd tillsammans med andra oturliga människor som suttit och haft picnik, men hem gick vi tillslut. Våra skor var fortfarande genomblöta dagen efter, det var väl otur att vi inte hade med oss några extraskor! 
Nästa dag blev en 12 timmar lång aktivitet där vi började med att gå upp till Gellerthegy (Citadella) för att ta igen det vi missade igår. Blev en lång och jobbig stigning men vi kom upp tillslut och belönades med ännu vackrare utsikt över hela Budapest, sedan var det bara rulla ner för berget igen och ta nästa metro till Széchenyi thermal bath. Där gottade vi oss i olika bassänger med olika grader i vattnet allt från 18-40 grader plus en liten skutt in till bastun såklart. Här spenderade vi 5-6 timmar innan vi fick i oss mat och öl. Nästa station var affären där vi köpte på oss mer öl och gick upp till slottet. Velade runt lite och satte oss tillslut Halászbástya (Fisgerman's Bastion) som blickar över till parlamentet på pest-sidan. Fantastisk utsikt! 
Nästa dag var man lite sliten, men då fick man helt enkelt ruska upp sig för nu var det dags att stå framför spegeln i två timmar och fixa sitt sunkiga ansikte till en vacker skönhet, det var dags för oss att fixa oss till bröllopet. En ingift släckting till mig skulle gifta sig. Ceremonin var riktigt vacker, båda två! Först var det en kyrklig bröllop och därefter en borgerlig en. Sen var det dags att ta fram maten, åhh vad gott det var! Här snackar vi om fritering till tusen! Jag kvävdes i min klänning och fick knappt luft, så mätt man blev! Sen ska man inte snacka om allt alkohol man tryckt ner sig, man måste ju testa de olika ölsorterna de hade ju! Det var majs-, körsbär- och vanlig ljus öl. Sen var det vitt vin och även några shottar med hembränd plommon-pálinka. *uke
Kvällen blev rätt kort för oss där då vi drog oss vidare till Lukács Bath, där vi mötte upp Jakes. Det var poolparty till 100, det ölades och röktes i basängen, högt ljud och gott folk. Sedan var det promenad hem, gick väl ändå rätt bra för att gå lite vilse, men det fixade lilla katti utan problem.
Nästa dag sov vi lite längre, men drog sedan in mot staden där vi åt riktigt gott i en park nära Basilika kyrkan. Gick runt lite i staden och kollade på den vackra arkitekturen stan bjöd på. Sedan var det bort och kolla på parlamentet och även skorna vid Donau-floden. Sedan var det hem och fixa sig innan man skulle till Retox bar. Riktigt grymt ställe som jag rekommenderar starkt, den måste helt enkelt besökas igen! Denna kvällen startade riktigt urselt, men efter ett glas vitt så var man partyprinsessan for the night. Här körde man "beer-tennis" fast istället för öl så tog vi cider. Denna rundan vann jag mot en tjej vi träffade där. Woho! Därefter blev det en runda på fotbollsbordet där vi tyvärr förlorade. Men kvällen var fortfarande ung och galen och avslutade det med en armbrytartävling mot en fransman, ni kan ju gissa vem som vann ;) JAG! Snacka om biff eller!
Kvällen tog sig mot sitt slut och vi gick därefter vilse i staden så taxin fick ta oss hem istället, och denna gången hade vi till och med en karta. Hem kom vi, tackar för vår kära taxi-chaufför som jag lärt känna dagen innan. 
Nästa dag var det dags för en halvdag med shopping på WestEnd, blev ett par shorts från Zara och nagelprodukter från Seacret, menda pojken shoppade loss ordentligt! Därefter var det sushi-time på Wasabi! Jösses, snacka om matkoma. Här kom sushi på rullande band och bordet fylldes snabbt upp med små tallrikar man slickat rent. Vi åkte därefter ut till Tesco och handlade och kvällen avslutades tidigt. 
På tisdagen firade vi 5 månader tillsammans, det fick bli en rundtur på Margitsziget. Vi hyrde en lite elbil som vi körde runt i 1 timma, riktigt kul och mysigt sätt att få se ön på. Sedan var det metron bort till Népliget. En bra bit ifrån stan, där vi letade efter Parajdi Sópince, vi fick snabbt beskéd av en bensinmack att vi var helt fel och är 2 timmars gående bort där vi egentligen ska vara. Vi stressade oss med en rejäl powerwalk, spårvagn och metro och kom fram tillslut. Hela tod 1 ½ timma istället för 15 minuter om vi hade kollat kartan rätt. Men det gör väl inget, nu har vi fått se lite av utsidan av stan ^^. Vi kom tillslut fram och möttes upp av ägaren till salt-affären, en släkting som äger det. Han visade oss runt och fick med mig lite rött vin, salter och massa annat gott. Därefter var det hem och packa då det var tidigt avgång nästa dag. Det var dags att ta förväl till älskade Ungern för denna gång. Vi somnade båda två stenhårt på flygplanet och vaknade inte förens vi skulle landa i Sverige. 

Saknar verkligen Ungern och blir en resa dit i sommar igen. Men denna gång under en mycket längre period i både huvudstaden och utanför med nya äventyr!